Officiële webshop Rebelz Verzending binnen 1-3 werkdagen Gratis verzending binnen NL

De wondere wereld van de wasvoorschriften

De cryptische omschrijvingen die ze wasvoorschriften noemen. Al die verschillende afbeeldingen, het is soms lastig om ze te ontcijferen. Toch is het heel belangrijk om ze na te leven, zodat jij nog langer plezier hebt van je favoriete items!
De gouden tip

Eigenlijk is één tip de belangrijkste om te onthouden en - hier worden wij blij van - ook nog eens de makkelijkste: Was zo min mogelijk! Het uithangen van je kledingstuk kan soms al voldoende zijn. Tenminste, als er geen vlekken op zitten natuurlijk. Ideaal voor die drukke agenda; heb je toch nog net even tijd voor die laatste aflevering op Netflix of die spontane borrel bij vrienden!


Is het wél tijd voor een echte wasbeurt, doorloop dan de volgende stappen:

Sorteer je was op kleur én materiaal

Je was op kleur sorteren behoeft eigenlijk geen uitleg, maar sorteren op materiaal lichten we toch even toe. Stop bijvoorbeeld nooit een jeans bij je luchtige zomerjurkjes, dit werkt namelijk als schuurpapier.

Check de wasvoorschriften in het labeltje

Het volgen van de wasvoorschriften is super belangrijk om nog langer te kunnen genieten van je heerlijke trui. Moet dat ene fijne blousje op de hand gewassen worden of moet je juist kiezen voor een wolwasprogramma? Even vergeten wat de symbolen in het etiket ook alweer betekenen? Check dan onze uitgebreide pagina met een uitleg van alle wassymbolen.

Check de zakken!

Zelf leeg je misschien altijd je zakken voordat je jouw broek in de was legt, maar check het altijd even extra. Ook adviseren wij om ritsen, knopen en haakjes te sluiten, voordat je items de was in gaan. Zo voorkom je beschadigingen. Nu je toch bezig bent met die check, keer je kledingstukken binnenstebuiten, ze worden net zo schoon maar slijten minder snel.

Wasje klaar?

Hoe verleidelijk het ook is om alles in de droger te stoppen, doe het alsjeblieft niet met je kleding. Afgezien van krimp, doet het ook niet veel goeds voor je kleding. Het slijt, pilt en pluist sneller. En laten we dat nou net niet willen voor onze lievelingstrui!


Liefs,

Team Rebelz

#anytimeanywhere